dc.contributor.author | Tomczyk-Miczka, Elżbieta | |
dc.contributor.editor | Krakowiak, Beata | |
dc.contributor.editor | Stasiak, Andrzej | |
dc.date.accessioned | 2023-07-25T16:18:50Z | |
dc.date.available | 2023-07-25T16:18:50Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Tomczyk-Miczka, E. (2015). Jak zmierzyć zawartość kultury w turystyce kulinarnej? Atrakcje kulinarne: moda czy autentyczne zapotrzebowanie? W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 55–63). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego. | pl_PL |
dc.identifier.isbn | 978-83-61001-86-7 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/47637 | |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartof | Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015; | |
dc.relation.ispartofseries | Kultura i Turystyka; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Jak zmierzyć zawartość kultury w turystyce kulinarnej? Atrakcje kulinarne: moda czy autentyczne zapotrzebowanie? | pl_PL |
dc.type | Book chapter | pl_PL |
dc.page.number | 55–63 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Małopolska Organizacja Turystyczna, Kraków | pl_PL |
dc.references | GAWRYCKI M.F., 2011, Podglądając Innego. Polscy trawelebryci w Ameryce Łacińskiej, Wyd. Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | HALL M., SHARPLES L., MITCHELL R., MACIONIS N., CAMBOURNE B., 2003, Food Tourism Around the Word, Butterworth–Heinemann. | pl_PL |
dc.references | JENNAN L., 2005, Patrimoine rural et tourisme durable, [w:] Z. Chatou (red.), Tourisme rural et development durable, Paris, s. 66–83. | pl_PL |
dc.references | KAPUŚCIŃSKI R., 2003, Autoportret reportera, SIW Znak, Kraków. | pl_PL |
dc.references | LONG L.M. (red.), 1998, Culinary Tourism, University Press of Kentucky, Lexington. | pl_PL |
dc.references | LONG L.M., 2013, Culinary Tourism: Exploring the Meaning of Food, Leisure Group Travel Magazine. | pl_PL |
dc.references | MALCHROWICZ-MOŚKO E., 2013, Recenzja: Podglądając innego. Polscy trawelebryci w Ameryce Łacińskiej, „Turystyka Kulturowa”, 8, www.turystykakulturowa.org, s. 53–57. | pl_PL |
dc.references | MIKOS VON ROHRSCHEIDT A., 2008, Turystyka kulturowa. Fenomen, potencjał, perspektywy, Gnieźnieńska Wyższa Szkoła Humanistyczno-Menedżerska Milenium, Gniezno. | pl_PL |
dc.references | MIKOS VON ROHRSCHEIDT A., 2008, Turystyka kulturowa – wokół definicji, „Turystyka Kulturowa”, 1, www.turystykakulturowa.org, s. 4–21. | pl_PL |
dc.references | STASIAK A., 2007, Kultura a turystyka – wzajemne relacje, [w:] A. Stasiak (red.) Kultura i turystyka – razem czy oddzielnie?, WSTH, Łódź. | pl_PL |
dc.references | PLEBAŃCZYK K., 2013, Turystyka kulinarna w kontekście zrównoważonego rozwoju w kulturze – perspektywy dla Polski, „Turystyka Kulturowa”, 10, www.turystykakulturowa.org, s. 23– 38. | pl_PL |
dc.references | WIDAWSKI K., 2009, Wpływ folkloru i tradycyjnej kultury ludowej na rozwój ruchu turystycznego na przykładzie Hiszpanii, Uniwersytet Wrocławski, Wrocław. | pl_PL |
dc.discipline | geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna | pl_PL |