Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorTomczyk-Miczka, Elżbieta
dc.contributor.editorKrakowiak, Beata
dc.contributor.editorStasiak, Andrzej
dc.date.accessioned2023-07-25T16:18:50Z
dc.date.available2023-07-25T16:18:50Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationTomczyk-Miczka, E. (2015). Jak zmierzyć zawartość kultury w turystyce kulinarnej? Atrakcje kulinarne: moda czy autentyczne zapotrzebowanie? W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 55–63). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego.pl_PL
dc.identifier.isbn978-83-61001-86-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/47637
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherRegionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiegopl_PL
dc.relation.ispartofKultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015;
dc.relation.ispartofseriesKultura i Turystyka;
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleJak zmierzyć zawartość kultury w turystyce kulinarnej? Atrakcje kulinarne: moda czy autentyczne zapotrzebowanie?pl_PL
dc.typeBook chapterpl_PL
dc.page.number55–63pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationMałopolska Organizacja Turystyczna, Krakówpl_PL
dc.referencesGAWRYCKI M.F., 2011, Podglądając Innego. Polscy trawelebryci w Ameryce Łacińskiej, Wyd. Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa.pl_PL
dc.referencesHALL M., SHARPLES L., MITCHELL R., MACIONIS N., CAMBOURNE B., 2003, Food Tourism Around the Word, Butterworth–Heinemann.pl_PL
dc.referencesJENNAN L., 2005, Patrimoine rural et tourisme durable, [w:] Z. Chatou (red.), Tourisme rural et development durable, Paris, s. 66–83.pl_PL
dc.referencesKAPUŚCIŃSKI R., 2003, Autoportret reportera, SIW Znak, Kraków.pl_PL
dc.referencesLONG L.M. (red.), 1998, Culinary Tourism, University Press of Kentucky, Lexington.pl_PL
dc.referencesLONG L.M., 2013, Culinary Tourism: Exploring the Meaning of Food, Leisure Group Travel Magazine.pl_PL
dc.referencesMALCHROWICZ-MOŚKO E., 2013, Recenzja: Podglądając innego. Polscy trawelebryci w Ameryce Łacińskiej, „Turystyka Kulturowa”, 8, www.turystykakulturowa.org, s. 53–57.pl_PL
dc.referencesMIKOS VON ROHRSCHEIDT A., 2008, Turystyka kulturowa. Fenomen, potencjał, perspektywy, Gnieźnieńska Wyższa Szkoła Humanistyczno-Menedżerska Milenium, Gniezno.pl_PL
dc.referencesMIKOS VON ROHRSCHEIDT A., 2008, Turystyka kulturowa – wokół definicji, „Turystyka Kulturowa”, 1, www.turystykakulturowa.org, s. 4–21.pl_PL
dc.referencesSTASIAK A., 2007, Kultura a turystyka – wzajemne relacje, [w:] A. Stasiak (red.) Kultura i turystyka – razem czy oddzielnie?, WSTH, Łódź.pl_PL
dc.referencesPLEBAŃCZYK K., 2013, Turystyka kulinarna w kontekście zrównoważonego rozwoju w kulturze – perspektywy dla Polski, „Turystyka Kulturowa”, 10, www.turystykakulturowa.org, s. 23– 38.pl_PL
dc.referencesWIDAWSKI K., 2009, Wpływ folkloru i tradycyjnej kultury ludowej na rozwój ruchu turystycznego na przykładzie Hiszpanii, Uniwersytet Wrocławski, Wrocław.pl_PL
dc.disciplinegeografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzennapl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail
Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe
Poza zaznaczonymi wyjątkami, licencja tej pozycji opisana jest jako Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe