Show simple item record

dc.contributor.authorGeise, Piotr
dc.contributor.editorStasiak, Andrzej
dc.contributor.editorKrakowiak, Beata
dc.date.accessioned2023-07-25T16:17:37Z
dc.date.available2023-07-25T16:17:37Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationGeise, P. (2015). Wpływ różnic kulturowych na realizację projektów z zakresu turystyki kulinarnej – przykład Austrii. W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 65–77). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego.pl_PL
dc.identifier.isbn978-83-61001-86-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/47636
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherRegionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiegopl_PL
dc.relation.ispartofKultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015;
dc.relation.ispartofseriesKultura i Turystyka;
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleWpływ różnic kulturowych na realizację projektów z zakresu turystyki kulinarnej – przykład Austriipl_PL
dc.typeBook chapterpl_PL
dc.page.number65–77pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationPracownia Badań i Analiz dr Piotr Geise, Bydgoszczpl_PL
dc.referencesHOFSTEDE G., 2000, Kultury i organizacje, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa.pl_PL
dc.referencesJĘDRYSIAK T., 2008, Turystyka kulturowa, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa.pl_PL
dc.referencesKOWALCZYK A., 2008, Turystyka kulturowa. Spojrzenie geograficzne, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa.pl_PL
dc.referencesKulinarischer Tourismus Österreich!, 2008, Kohl & Partner Tourismusberatung GmbH, Villach.pl_PL
dc.referencesLONG L. 1998, Culinary tourism. A folkloric perspective on eating and otherness, „Southern Folklore”, 5, s. 181–204.pl_PL
dc.referencesMAJEWSKA-BIELECKA D., 2012, Wielokulturowy aspekt skłonności do ryzyka, Zeszyty Naukowe Zachodniopomorskiej Szkoły Biznesu w Szczecinie „Firma i Rynek”, 1, s. 93–102.pl_PL
dc.referencesMATUSIAK A., 2009, Kulinarne wojaże jako element turystyki kulturowej. Dziedzictwo kulinarne Górnego Śląska, „Turystyka Kulturowa”, 2, www.turystykakulturowa.org, s. 4–19.pl_PL
dc.referencesTROMPENAARS F., HAMPDEN-TURNER Ch., 2002, Siedem wymiarów kultury, Oficyna Ekonomiczna, Kraków.pl_PL
dc.referencesWOJCIECHOWSKI K., 2005, Jak postępować z Niemcami?, Wyd. Naukowe UAM, Poznań.pl_PL
dc.disciplinegeografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzennapl_PL


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe