dc.contributor.author | Geise, Piotr | |
dc.contributor.editor | Stasiak, Andrzej | |
dc.contributor.editor | Krakowiak, Beata | |
dc.date.accessioned | 2023-07-25T16:17:37Z | |
dc.date.available | 2023-07-25T16:17:37Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Geise, P. (2015). Wpływ różnic kulturowych na realizację projektów z zakresu turystyki kulinarnej – przykład Austrii. W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 65–77). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego. | pl_PL |
dc.identifier.isbn | 978-83-61001-86-7 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/47636 | |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartof | Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015; | |
dc.relation.ispartofseries | Kultura i Turystyka; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Wpływ różnic kulturowych na realizację projektów z zakresu turystyki kulinarnej – przykład Austrii | pl_PL |
dc.type | Book chapter | pl_PL |
dc.page.number | 65–77 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Pracownia Badań i Analiz dr Piotr Geise, Bydgoszcz | pl_PL |
dc.references | HOFSTEDE G., 2000, Kultury i organizacje, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | JĘDRYSIAK T., 2008, Turystyka kulturowa, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | KOWALCZYK A., 2008, Turystyka kulturowa. Spojrzenie geograficzne, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Kulinarischer Tourismus Österreich!, 2008, Kohl & Partner Tourismusberatung GmbH, Villach. | pl_PL |
dc.references | LONG L. 1998, Culinary tourism. A folkloric perspective on eating and otherness, „Southern Folklore”, 5, s. 181–204. | pl_PL |
dc.references | MAJEWSKA-BIELECKA D., 2012, Wielokulturowy aspekt skłonności do ryzyka, Zeszyty Naukowe Zachodniopomorskiej Szkoły Biznesu w Szczecinie „Firma i Rynek”, 1, s. 93–102. | pl_PL |
dc.references | MATUSIAK A., 2009, Kulinarne wojaże jako element turystyki kulturowej. Dziedzictwo kulinarne Górnego Śląska, „Turystyka Kulturowa”, 2, www.turystykakulturowa.org, s. 4–19. | pl_PL |
dc.references | TROMPENAARS F., HAMPDEN-TURNER Ch., 2002, Siedem wymiarów kultury, Oficyna Ekonomiczna, Kraków. | pl_PL |
dc.references | WOJCIECHOWSKI K., 2005, Jak postępować z Niemcami?, Wyd. Naukowe UAM, Poznań. | pl_PL |
dc.discipline | geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna | pl_PL |