Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorWoźniczko, Magdalena
dc.contributor.authorOrłowski, Dominik
dc.contributor.authorJędrysiak, Tadeusz
dc.contributor.editorKrakowiak, Beata
dc.contributor.editorStasiak, Andrzej
dc.date.accessioned2023-07-25T16:15:43Z
dc.date.available2023-07-25T16:15:43Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationWoźnicko, M., Orłowski, D., Jędrysiak, T. (2015). Instytucjonalizacja oraz formalizacja turystyki kulinarnej na świecie i w Polsce. W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 99–118). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego.pl_PL
dc.identifier.isbn978-83-61001-86-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/47634
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherRegionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiegopl_PL
dc.relation.ispartofKultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015;
dc.relation.ispartofseriesKultura i Turystyka;
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleInstytucjonalizacja oraz formalizacja turystyki kulinarnej na świecie i w Polscepl_PL
dc.typeBook chapterpl_PL
dc.page.number99–118pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationWyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania, Warszawapl_PL
dc.contributor.authorAffiliationWyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych, Warszawapl_PL
dc.contributor.authorAffiliationFundacja Oko-Lice Kultury, Kociewiepl_PL
dc.referencesCZARNECKA-SKUBINA E., 2011, Ocalić od zapomnienia, „Przegląd Gastronomiczny”, 3, s. 12–13.pl_PL
dc.referencesDURYDIWKA M., 2013, Turystyka kulinarna – nowy (?) trend w turystyce kulturowej, „Prace i Studia Geograficzne”, 52, s. 9–30.pl_PL
dc.referencesKOŹMIŃSKI A. K., PIOTROWSKI W. (red.), 2010, Zarządzanie. Teoria i praktyka, Wyd. Naukowe PWN, Warszawa.pl_PL
dc.referencesKuchnia polska. Tradycje, smaki, potrawy. Podróże kulinarne, 2008, New Media Concept, Warszawa.pl_PL
dc.referencesMILEWSKA M., PRĄCZKO A., STASIAK A., 2010, Podstawy gastronomii, PWE, Warszawa.pl_PL
dc.referencesNALEPKA A., 2001, Struktura organizacyjna, Oficyna Wydawnicza Drukarnia Antykwa s.c., Kraków.pl_PL
dc.referencesORŁOWSKI D., WOŹNICZKO M., 2015, Turystyka kulinarna w Polsce – wstępne badania naukowe nad fenomenem zjawiska (materiały niepublikowane).pl_PL
dc.referencesPISAREK M., 2011, Oddziaływanie idei Slow Food na rozwój agroturystyki w opinii mieszkańców wybranych miejscowości Podkarpacia, [w:] Współczesne dylematy polskiego rolnictwa, S. Kondracki, J. Skrzyczyńska, K. Zarzecka (red.), Wyd. Państwowej Szkoły Wyższej im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej, Biała Podlaska.pl_PL
dc.referencesPRZYBYŁA M. (red.), 2001, Organizacja i zarządzanie. Podstawy wiedzy menedżerskiej, Wyd. Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, Wrocław.pl_PL
dc.referencesSCHELLER K., 2009, Szefa kuchni wędrówki po świecie, Wyd. Świat Książki, Warszawa.pl_PL
dc.referencesWOŹNICZKO M., JĘDRYSIAK T., ORŁOWSKI D., 2015, Turystyka kulinarna, PWE, Warszawa.pl_PL
dc.disciplinegeografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzennapl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail
Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe
Poza zaznaczonymi wyjątkami, licencja tej pozycji opisana jest jako Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe