dc.contributor.author | Woźniczko, Magdalena | |
dc.contributor.author | Orłowski, Dominik | |
dc.contributor.author | Jędrysiak, Tadeusz | |
dc.contributor.editor | Krakowiak, Beata | |
dc.contributor.editor | Stasiak, Andrzej | |
dc.date.accessioned | 2023-07-25T16:15:43Z | |
dc.date.available | 2023-07-25T16:15:43Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Woźnicko, M., Orłowski, D., Jędrysiak, T. (2015). Instytucjonalizacja oraz formalizacja turystyki kulinarnej na świecie i w Polsce. W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 99–118). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego. | pl_PL |
dc.identifier.isbn | 978-83-61001-86-7 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/47634 | |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartof | Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015; | |
dc.relation.ispartofseries | Kultura i Turystyka; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Instytucjonalizacja oraz formalizacja turystyki kulinarnej na świecie i w Polsce | pl_PL |
dc.type | Book chapter | pl_PL |
dc.page.number | 99–118 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania, Warszawa | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych, Warszawa | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Fundacja Oko-Lice Kultury, Kociewie | pl_PL |
dc.references | CZARNECKA-SKUBINA E., 2011, Ocalić od zapomnienia, „Przegląd Gastronomiczny”, 3, s. 12–13. | pl_PL |
dc.references | DURYDIWKA M., 2013, Turystyka kulinarna – nowy (?) trend w turystyce kulturowej, „Prace i Studia Geograficzne”, 52, s. 9–30. | pl_PL |
dc.references | KOŹMIŃSKI A. K., PIOTROWSKI W. (red.), 2010, Zarządzanie. Teoria i praktyka, Wyd. Naukowe PWN, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Kuchnia polska. Tradycje, smaki, potrawy. Podróże kulinarne, 2008, New Media Concept, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | MILEWSKA M., PRĄCZKO A., STASIAK A., 2010, Podstawy gastronomii, PWE, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | NALEPKA A., 2001, Struktura organizacyjna, Oficyna Wydawnicza Drukarnia Antykwa s.c., Kraków. | pl_PL |
dc.references | ORŁOWSKI D., WOŹNICZKO M., 2015, Turystyka kulinarna w Polsce – wstępne badania naukowe nad fenomenem zjawiska (materiały niepublikowane). | pl_PL |
dc.references | PISAREK M., 2011, Oddziaływanie idei Slow Food na rozwój agroturystyki w opinii mieszkańców wybranych miejscowości Podkarpacia, [w:] Współczesne dylematy polskiego rolnictwa, S. Kondracki, J. Skrzyczyńska, K. Zarzecka (red.), Wyd. Państwowej Szkoły Wyższej im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej, Biała Podlaska. | pl_PL |
dc.references | PRZYBYŁA M. (red.), 2001, Organizacja i zarządzanie. Podstawy wiedzy menedżerskiej, Wyd. Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, Wrocław. | pl_PL |
dc.references | SCHELLER K., 2009, Szefa kuchni wędrówki po świecie, Wyd. Świat Książki, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | WOŹNICZKO M., JĘDRYSIAK T., ORŁOWSKI D., 2015, Turystyka kulinarna, PWE, Warszawa. | pl_PL |
dc.discipline | geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna | pl_PL |