dc.contributor.author | Tomaszewska-Bolałek, Magdalena | |
dc.contributor.editor | Krakowiak, Beata | |
dc.contributor.editor | Stasiak, Andrzej | |
dc.date.accessioned | 2023-07-25T16:10:16Z | |
dc.date.available | 2023-07-25T16:10:16Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Tomaszewska-Bolałek, M. (2015). Foodies na turystycznym szlaku, czyli obraz turystyki kulinarnej według polskich blogerów. W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 191–200). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego. | pl_PL |
dc.identifier.isbn | 978-83-61001-86-7 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/47630 | |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartof | Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015; | |
dc.relation.ispartofseries | Kultura i Turystyka; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Foodies na turystycznym szlaku, czyli obraz turystyki kulinarnej według polskich blogerów | pl_PL |
dc.type | Book chapter | pl_PL |
dc.page.number | 191–200 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Uniwersytet SWPS, Warszawa | pl_PL |
dc.references | BACHMANN-MEDICK D., 2012, Cultural Turns. Nowe kierunki w naukach o kulturze, Oficyna Naukowa, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | BARAN T., MIOTK, A., 2013, Blogerzy w Polsce 2013. Znajomość, wizerunek, znaczenie, Newspoint. | pl_PL |
dc.references | CHWIAŁKOWSKA A., TURKIEWICZ J., 2014, Blogerzy jako liderzy opinii – badanie blogów kulinarnych, „Marketing i Rynek”, 12, s. 13–22. | pl_PL |
dc.references | DURYDIWKA M., 2013, Turystyka kulinarna – nowy (?) trend w turystyce kulturowej, „Prace i Studia Geograficzne”, 52, s. 9–30. | pl_PL |
dc.references | KOWALCZYK A., 2005, Turystyka kulinarna – ujęcie geograficzne, „Turyzm”, 15, 1–2, s. 163–186. | pl_PL |
dc.references | KRUCZEK Z., 2014, Enoturystyka w Polsce i na świecie, Proksenia, Kraków. | pl_PL |
dc.references | LANG B., HYDE K.F., 2013, Word of mouth: what we know and what we have yet to learn, „Journal of Consumer Satisfaction, Dissatisfaction & Complaining Behavior”, 26, s. 1–18. | pl_PL |
dc.references | MCBRIDE A.E., 2010, Food Porn, „Gastronomica: The Journal of Critical Food Studies”, 10(1), s. 34–48. | pl_PL |
dc.references | MENNELL S., 1996, All Manners of Food: Eating and Taste in England and France from the Middle Ages to the Present, University of Illinois Press, Urbana. | pl_PL |
dc.references | SOŃTA M., 2015, Marki spożywcze w nowych mediach. Przegląd form współpracy biznesowej producentów żywności z autorami blogów kulinarnych, „Nowe Media. Czasopismo Naukowe”, 5, s. 89–114. | pl_PL |
dc.references | TOMASZEWSKA-BOLAŁEK M., 2015, Homo Gourmand and Homo Cooking: Two Main Culinary Tribes of the Internet Era, Food and the Internet. Proceedings of the 20th International Ethnological Food Research Conference, Department of Folklore and Ethnology, Institute of Ethnology and Cultural Anthropology, University of Łodź, Poland, 3-6 September 2014, Peter Lang Edition, Frankfurt am Main, Berlin, Bern, Bruxelles, New York, Oxford, Wien, s. 209–218 | pl_PL |
dc.references | WITEK-HAJDUK M.K. (ed.), 2011, Zarządzanie silną marką, Wolters Kluwer. | pl_PL |
dc.discipline | geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna | pl_PL |