Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorŽuromskaite, Brigita
dc.contributor.authorDačiulytė, Rūta
dc.contributor.editorKrakowiak, Beata
dc.contributor.editorStasiak, Andrzej
dc.date.accessioned2023-07-24T07:54:38Z
dc.date.available2023-07-24T07:54:38Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationŽuromskaite, B., Dačiulytė, R. (2015). Znaczenie programów edukacyjnych dotyczących chleba w popularyzacji turystyki kulinarnej na Litwie. W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 273–290). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego.pl_PL
dc.identifier.isbn978-83-61001-86-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/47593
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherRegionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiegopl_PL
dc.relation.ispartofKultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015;
dc.relation.ispartofseriesKultura i Turystyka;
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleZnaczenie programów edukacyjnych dotyczących chleba w popularyzacji turystyki kulinarnej na Litwiepl_PL
dc.typeBook chapterpl_PL
dc.page.number273–290pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationUniwersytet im. Michała Romera, Wilnopl_PL
dc.referencesCHUANG H.T., 2009, The rise of culinary tourism and its transformation of food cultures: the national cuisine of Taiwan, „The Copenhagen Journal of Asian Studies”, 27(2).pl_PL
dc.referencesDALE N. F., RITCHIE B. W., KEATING B. W., 2003, Understanding constraints and their impact on school excursion tourism, „Tourism Analysis”, 17.pl_PL
dc.referencesDALE N.F., 2013, Destination choice by school excursion groups in Australia: Understanding the factors that influence preference, Doctoral thesis, Wyd. University of Canberra.pl_PL
dc.referencesDUNDULIENÈ P., 2007., Duona Lietuvių buityje ir papročiuose, Wyd. Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas.pl_PL
dc.referencesES SKVN/SGN registre įregistruoti Lietuvos produktai, http://www.zum.lt/index.php?-9296404 11; 17.06.2015.pl_PL
dc.referencesFERENC M., 2003, Czasy nowożytne, [w:] A. Chwalba (red.) Obyczaje w Polsce. Od średniowiecza do czasów współczesnych, Wyd. PWN, Warszawa.pl_PL
dc.referencesGĘBORA A.K., 2014, Podróże w aspekcie ich funkcji i wartości pedagogicznych, „International Letters of Social and Humanistic Sciences”, 28. http://www.scipress.com/ILSHS.28; 15.06.2015.pl_PL
dc.referencesHORNG J.S., TSAI C.T., 2012, Culinary tourism strategic development. “Asia-Pacific perspective, International journal of tourism research”, 14.pl_PL
dc.referencesKORCZAK L., 2003, Wieki średnie, [w:] A. Chwalba (red.) Obyczaje w Polsce. Od średniowiecza do czasów współczesnych, Wyd. PWN, Warszawa.pl_PL
dc.referencesKulinarinio paveldo fondas, https://kulinarijospaveldofondas.wordpress.com.pl_PL
dc.referencesLAKICEVIC M.A., ŽAREVAC A.M., PANTIC A.N., 2012, Gastronomic festivals in rural regions of Serbia, “Megatrend Review”, 9(1).pl_PL
dc.referencesLERTPUTTARAK S., 2012, The relationship between destination image, food image, and revisiting Pattaya, „Thailand. International Journal of Business and Management”, 7(5).pl_PL
dc.referencesLOPEZ X.A.A., MARTIN B. G., 2006, Tourism and quality agro-food products: an opportunity for the Spanish countryside, „Tijdschrift voor economische en sociale geografie”, 97(2).pl_PL
dc.referencesLR Tautinio paveldo produktu įstatymas, 2008 m. sausio 1, nr X – 1207, http://www.zum.lt/documents/tautunio_paveldo_skyrius/Lietuvos%20respublikos%20Tautinio%20paveld o%20produktu%20%20istatymas.pdf; 10.06.2015 r.pl_PL
dc.referencesLR Žemės ūkio ministro įsakymas Dėl tradicinių amatų klasifikacijos aprašo ir tradicinių amatų klasifikacijos patvirtinimo, 2008 m. rugsėjo 1 d. Nr. 3D-481, http://www.infolex.lt/ta/85263; 10.06.2015.pl_PL
dc.referencesLUNIN E.A. 2009, Socerschenstvovanije upravlenija obrazovatelnim turizmom v RF. Avtoreferat disertacii, Wyd. Sankt-Peterburgskij universitet.pl_PL
dc.referencesMARTINAITIS M., 2009, Kasdinynes mūsu dūnas dūk mą šiandy, „Etninė kultura”, 8.pl_PL
dc.referencesRITCHIE B.W. et al., 2003, Managing Educational Tourism, „Aspects of Tourism”, 10.pl_PL
dc.referencesRUDZKIENĖ V., SKRODENYTĖ R., 2012, Tautinio paveldo produktų vertė, rinkodara ir plėtros kryptys, „Žemės ūkio mokslai”, 19.pl_PL
dc.referencesŠIMONĖLIENĖ A., 2012, Inovacijos iš praeities: Lietuvos kulinarinis paveldas, produktai, klasifikacija, ženklinimas bei gamybos perspektyvos, http://www.vartotojai.lt/index.php?id=7650; 17.06.2015.pl_PL
dc.referencesSIMS R., 2009, Food, place and authenticity: local food and the sustainable tourism experience, „Journal of Sustainable Tourism”, 17(3).pl_PL
dc.referencesSTALKER N., 2009, The globalization of macrobiotics as culinary tourism and culinary nostalgia, „Asian Medicine”, 5.pl_PL
dc.referencesSTEWART J. W., BRAMBLE L., ZIRALDO D., 2008, Key challenges in wine and culinary tourism with practical recommendations, „International Journal of Contemporary Hospitality Management”, 3(20).pl_PL
dc.referencesTASHLAI I., IVANOV S., 2014, Educational tourism – the case of Eastern European students: driving forces, consequences, and effects on the tourism industry, „Tourism Today (Forthcoming)” http://ssrn.com/abstract=2585897; 17.06.2015 r.pl_PL
dc.referencesTUROS L., 2001, Wprowadzenie do wiedzy o turystyce edukacyjnej, Wyd. Ypsylon, Warszawa.pl_PL
dc.referencesŽUROMSKAITĖ B., LEIŠIENĖ N., 2014, Możliwości rozwoju turystyki kulinarnej na Żmudzi, „Turystyka i Rozwój Regionalny”, 1.pl_PL
dc.disciplinegeografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzennapl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail
Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe
Poza zaznaczonymi wyjątkami, licencja tej pozycji opisana jest jako Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe