Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorDuda, Tomasz
dc.contributor.authorTrocińska, Natalia
dc.contributor.editorKrakowiak, Beata
dc.contributor.editorStasiak, Andrzej
dc.date.accessioned2023-07-24T07:53:38Z
dc.date.available2023-07-24T07:53:38Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationDuda, T., Trocińska, N. (2015). Poznaj smak pielgrzymowania. Tradycje kulinarne i kreowanie nowych produktów na szlaku Pomorskiej Drogi Świętego Jakuba. W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 291–311). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego.pl_PL
dc.identifier.isbn978-83-61001-86-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/47592
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherRegionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiegopl_PL
dc.relation.ispartofKultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015;
dc.relation.ispartofseriesKultura i Turystyka;
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titlePoznaj smak pielgrzymowania. Tradycje kulinarne i kreowanie nowych produktów na szlaku Pomorskiej Drogi Świętego Jakubapl_PL
dc.typeBook chapterpl_PL
dc.page.number291–311pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationUniwersytet Szczecińskipl_PL
dc.contributor.authorAffiliationUniwersytet Szczecińskipl_PL
dc.referencesBYSZEWSKA I., KURPIŃSKA G., 2012, Polskie smaki, Wyd. Zysk i S-ka, Poznań.pl_PL
dc.referencesDUDA T., DUDA M., 2008, Szlakiem Szczecińskiej. Przewodnik po trasie Szczecińskiej Pieszej Pielgrzymki na Jasna Górę, Fundacja Szczecińska, Szczecin.pl_PL
dc.referencesDUDA T., 2011, Średniowieczne kościoły w Gardnie i Binowie – znaczące punkty stacyjne nadodrzańskiego odcinka pielgrzymiego Szlaku Świętego Jakuba, [w:] Z. Kroplewski, A. Panasiuk (red.), Turystyka religijna, Zeszyty Naukowe, 648, „Ekonomiczne Problemy Usług”, 66, Wyd. Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, Szczecin, s. 101–111.pl_PL
dc.referencesDUDA T., 2013, The Valorization of the Route of the Pomeranian Way of Saint James regarding sightseeing and cultural aspects, [w:] G. Gach, W. Steingrube (red.), Pomeranian Way of Saint James – culture, religion and tourism, „Greifswalder Beiträge zur Regional-, Freizeit- und Tourismusforschung”, Band 22.pl_PL
dc.referencesDUDA T., 2014a, Waloryzacja i analiza potencjału turystyczno-kulturowego zachodniopomorskiej części Pomorskiej Drogi Świętego Jakuba, „Turystyka Kulturowa”, 12, www.turystykakul turowa.org.pl_PL
dc.referencesDUDA T., 2014b, Sacral landscape and its influence on the tourism space development in the region (based on the example of Western Pomerania region, NW Poland), „International Journal of Religious Tourism and Pilgrimage”, 2, 2.pl_PL
dc.referencesDUDA T., 2015, Pomorska Droga Świętego Jakuba – wierne odtworzenie historycznej Via Baltica czy kompromis związany ze specyfiką pomorskiego pielgrzymowania na przestrzeni wieków?, „Camino Polaco”, 2, Wyd. Naukowe UMK, Toruń.pl_PL
dc.referencesKUKIER R., 1968, Kaszubi Bytowscy. Zarys monografii etnograficznej, Wyd. Morskie, Gdynia.pl_PL
dc.referencesKUCZAMER-KŁOPOTOWSKA S., ŁUCZAK M., 2009, Kreowanie wizerunku obszaru turystycznego na przykładzie Gdańska, „Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu”, 50, s. 287–293.pl_PL
dc.referencesLEOŃSKI J., 2006, Przemiany w kulturze ludowej na Pomorzu Zachodnim po 1989 r., [w:] B. Matławski (red.), Materiały z sesji naukowej w Kamieniu Pomorskim z dnia 29.07.2006, Kamień Pomorski.pl_PL
dc.referencesLOIS-GONZALES R., SANTOS X., 2015, Tourists and pilgrims on their way to Santiago. Motives, Caminos and final destinations, „Journal of Tourism and Cultural Change”, 13, 2.pl_PL
dc.referencesMIKOS V. ROHRSCHEIDT A., 2010, Regionalne szlaki tematyczne. Idea, potencjał, organizacja, Proksenia, Kraków.pl_PL
dc.referencesSTASIAK A., 2006, Produkt turystyczny – szlak, „Turystyka i Hotelarstwo”, 10, s. 9–40.pl_PL
dc.referencesSTASIAK A., 2007, Szlaki turystyczne – zagospodarowanie, atrakcja czy produkt turystyczny?, [w:] Szlaki turystyczne a przestrzeń turystyczna, P. Kuleczka (red.), Wyd. PTTK „Kraj” Warszawa.pl_PL
dc.referencesSZYMANDERSKA H., 2010, Kuchnia polska. Potrawy regionalne, Warszawa.pl_PL
dc.referencesROSZAK P., 2012, Homo peregrinus. Kim jest prawdziwy pielgrzym?, [w:] P. Roszak (red.), Camino de Santiago – nie tylko droga, WN UMK, Toruń.pl_PL
dc.referencesTANCO J., 2012, Historia pielgrzymowania do Santiago de Compostela, [w:] P. Roszak (red.), Camino de Santiago – nie tylko droga, WN UMK, Toruń.pl_PL
dc.disciplinegeografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzennapl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail
Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe
Poza zaznaczonymi wyjątkami, licencja tej pozycji opisana jest jako Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe