dc.contributor.author | Duda, Tomasz | |
dc.contributor.author | Trocińska, Natalia | |
dc.contributor.editor | Krakowiak, Beata | |
dc.contributor.editor | Stasiak, Andrzej | |
dc.date.accessioned | 2023-07-24T07:53:38Z | |
dc.date.available | 2023-07-24T07:53:38Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Duda, T., Trocińska, N. (2015). Poznaj smak pielgrzymowania. Tradycje kulinarne i kreowanie nowych produktów na szlaku Pomorskiej Drogi Świętego Jakuba. W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 291–311). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego. | pl_PL |
dc.identifier.isbn | 978-83-61001-86-7 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/47592 | |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartof | Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015; | |
dc.relation.ispartofseries | Kultura i Turystyka; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Poznaj smak pielgrzymowania. Tradycje kulinarne i kreowanie nowych produktów na szlaku Pomorskiej Drogi Świętego Jakuba | pl_PL |
dc.type | Book chapter | pl_PL |
dc.page.number | 291–311 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Uniwersytet Szczeciński | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Uniwersytet Szczeciński | pl_PL |
dc.references | BYSZEWSKA I., KURPIŃSKA G., 2012, Polskie smaki, Wyd. Zysk i S-ka, Poznań. | pl_PL |
dc.references | DUDA T., DUDA M., 2008, Szlakiem Szczecińskiej. Przewodnik po trasie Szczecińskiej Pieszej Pielgrzymki na Jasna Górę, Fundacja Szczecińska, Szczecin. | pl_PL |
dc.references | DUDA T., 2011, Średniowieczne kościoły w Gardnie i Binowie – znaczące punkty stacyjne nadodrzańskiego odcinka pielgrzymiego Szlaku Świętego Jakuba, [w:] Z. Kroplewski, A. Panasiuk (red.), Turystyka religijna, Zeszyty Naukowe, 648, „Ekonomiczne Problemy Usług”, 66, Wyd. Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, Szczecin, s. 101–111. | pl_PL |
dc.references | DUDA T., 2013, The Valorization of the Route of the Pomeranian Way of Saint James regarding sightseeing and cultural aspects, [w:] G. Gach, W. Steingrube (red.), Pomeranian Way of Saint James – culture, religion and tourism, „Greifswalder Beiträge zur Regional-, Freizeit- und Tourismusforschung”, Band 22. | pl_PL |
dc.references | DUDA T., 2014a, Waloryzacja i analiza potencjału turystyczno-kulturowego zachodniopomorskiej części Pomorskiej Drogi Świętego Jakuba, „Turystyka Kulturowa”, 12, www.turystykakul turowa.org. | pl_PL |
dc.references | DUDA T., 2014b, Sacral landscape and its influence on the tourism space development in the region (based on the example of Western Pomerania region, NW Poland), „International Journal of Religious Tourism and Pilgrimage”, 2, 2. | pl_PL |
dc.references | DUDA T., 2015, Pomorska Droga Świętego Jakuba – wierne odtworzenie historycznej Via Baltica czy kompromis związany ze specyfiką pomorskiego pielgrzymowania na przestrzeni wieków?, „Camino Polaco”, 2, Wyd. Naukowe UMK, Toruń. | pl_PL |
dc.references | KUKIER R., 1968, Kaszubi Bytowscy. Zarys monografii etnograficznej, Wyd. Morskie, Gdynia. | pl_PL |
dc.references | KUCZAMER-KŁOPOTOWSKA S., ŁUCZAK M., 2009, Kreowanie wizerunku obszaru turystycznego na przykładzie Gdańska, „Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu”, 50, s. 287–293. | pl_PL |
dc.references | LEOŃSKI J., 2006, Przemiany w kulturze ludowej na Pomorzu Zachodnim po 1989 r., [w:] B. Matławski (red.), Materiały z sesji naukowej w Kamieniu Pomorskim z dnia 29.07.2006, Kamień Pomorski. | pl_PL |
dc.references | LOIS-GONZALES R., SANTOS X., 2015, Tourists and pilgrims on their way to Santiago. Motives, Caminos and final destinations, „Journal of Tourism and Cultural Change”, 13, 2. | pl_PL |
dc.references | MIKOS V. ROHRSCHEIDT A., 2010, Regionalne szlaki tematyczne. Idea, potencjał, organizacja, Proksenia, Kraków. | pl_PL |
dc.references | STASIAK A., 2006, Produkt turystyczny – szlak, „Turystyka i Hotelarstwo”, 10, s. 9–40. | pl_PL |
dc.references | STASIAK A., 2007, Szlaki turystyczne – zagospodarowanie, atrakcja czy produkt turystyczny?, [w:] Szlaki turystyczne a przestrzeń turystyczna, P. Kuleczka (red.), Wyd. PTTK „Kraj” Warszawa. | pl_PL |
dc.references | SZYMANDERSKA H., 2010, Kuchnia polska. Potrawy regionalne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | ROSZAK P., 2012, Homo peregrinus. Kim jest prawdziwy pielgrzym?, [w:] P. Roszak (red.), Camino de Santiago – nie tylko droga, WN UMK, Toruń. | pl_PL |
dc.references | TANCO J., 2012, Historia pielgrzymowania do Santiago de Compostela, [w:] P. Roszak (red.), Camino de Santiago – nie tylko droga, WN UMK, Toruń. | pl_PL |
dc.discipline | geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna | pl_PL |