dc.contributor.author | Kozłowska, Anna | |
dc.contributor.editor | Krakowiak, Beata | |
dc.contributor.editor | Stasiak, Andrzej | |
dc.date.accessioned | 2023-07-24T07:50:00Z | |
dc.date.available | 2023-07-24T07:50:00Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Kozłowska, A. (2015). Wybrane wydarzenia gastronomiczne jako efekt trendów europejskich. W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 333–356). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego. | pl_PL |
dc.identifier.isbn | 978-83-61001-86-7 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/47590 | |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartof | Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015; | |
dc.relation.ispartofseries | Kultura i Turystyka; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Wybrane wydarzenia gastronomiczne jako efekt trendów europejskich | pl_PL |
dc.type | Book chapter | pl_PL |
dc.page.number | 333–356 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Uniwersytet Łódzki | pl_PL |
dc.references | DEREK M. (red.), 2013, Turystyka kulinarna, „Prace i Studia Geograficzne”, 52, Wydział Geografii i Studiów Regionalnych UW, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | JASKULSKI M., 2012, Piwo, flaki garnuszkowe, petersburskie bliny, i kawior astrachański, czyli z dziejów gastronomii łódzkiej do 1918 roku, Dom Wydawniczy Księży Młyn, Łódź. | pl_PL |
dc.references | KOŁODZIEJ A., 2011, Kreowanie marki Łódzkie poprzez promocję tradycyjnych smaków regionu, Urząd Marszałkowski w Łodzi. | pl_PL |
dc.references | KOTLER P., ARMSTRONG G., SAUNDERS J., WONG V., 2002, Marketing. Podręcznik europejski, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa, s. 91–111. | pl_PL |
dc.references | KOWALCZYK A., 2005, Turystyka kulinarna - ujęcie geograficzne, „Turyzm”, 1–2, s. 163–186. | pl_PL |
dc.references | KRZYWIK-KAŹMIERCZYK J., 2014, Lorneta z meduzą, Dom Wydawniczy Księży Młyn, Łódź. | pl_PL |
dc.references | MIECZKOWSKI W., 2014, Obchody jubileuszu 85-lecia województwa łódzkiego, „Ziemia Łódzka”, 40, s. 12–13. | pl_PL |
dc.references | MILEWSKA M., PRĄCZKO A., STASIAK A., 2010, Podstawy gastronomii, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | SALA J., 2011, Marketing w gastronomii, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | WOJCIECHOWSKA A., 2014, Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka, Centrum Inicjatyw na rzecz Rozwoju „Regio”, Łódź. | pl_PL |
dc.discipline | geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna | pl_PL |