Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorPietruszka, Izabela
dc.contributor.editorKrakowiak, Beata
dc.contributor.editorStasiak, Andrzej
dc.date.accessioned2023-07-24T07:48:50Z
dc.date.available2023-07-24T07:48:50Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationPietruszka, I. (2015). Adaptacja wybranych łódzkich obiektów poprzemysłowych na potrzeby gastronomiczne. W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 357–376). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego.pl_PL
dc.identifier.isbn978-83-61001-86-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/47589
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherRegionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiegopl_PL
dc.relation.ispartofKultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015;
dc.relation.ispartofseriesKultura i Turystyka;
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleAdaptacja wybranych łódzkich obiektów poprzemysłowych na potrzeby gastronomicznepl_PL
dc.typeBook chapterpl_PL
dc.page.number357–376pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationUniwersytet Łódzkipl_PL
dc.referencesJASKULSKI M., 2012, Piwo, flaki garnuszkowe, petersburskie bliny i kawior astrachański, czyli z dziejów gastronomii łódzkiej do 1918 roku, Dom Wydawniczy Księży Młyn, Łódź.pl_PL
dc.referencesKACZMAREK S., 2001, Rewitalizacja terenów poprzemysłowych. Nowy wymiar w rozwoju miast, Wyd. Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź.pl_PL
dc.referencesKOZŁOWSKA A., 2015, Wydarzenia i aktywności gastronomiczne jako elementy turystyki kulinarnej w Łodzi, praca magisterska napisana w Instytucie Geografii Miast i Turyzmu Wydziału Nauk Geograficznych UŁ, Łódź.pl_PL
dc.referencesKRONENBERG M., 2012, Wpływ zasobów dziedzictwa przemysłowego na atrakcyjność turystyczną miasta – przykład Łodzi, Wyd. Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź.pl_PL
dc.referencesKRZYWIK-KAŹMIERCZYK J., 2014, Lorneta z meduzą, Dom Wydawniczy Księży Młyn, Łódź.pl_PL
dc.referencesKUSIŃSKI J., BONISŁAWSKI R., JANIK M., 2009, Księga fabryk Łodzi, Wyd. Jacek Kusiński, Łódź.pl_PL
dc.referencesLISZEWSKI S., 2010 (red.), Ruch turystyczny w Łodzi i województwie łódzkim w 2009 roku, ROTWŁ, ŁTN, IGMiT UŁ, Łódź.pl_PL
dc.referencesMILEWSKA M., PRĄCZKO A., STASIAK A., 2010, Podstawy gastronomii, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa.pl_PL
dc.referencesMOTERSKI F., 2011, Rewitalizacja obiektów poprzemysłowych, „Acta Universitatis Lodziensis. Folia Oeconomica”, 261, s. 319–338.pl_PL
dc.referencesSALA J., 2011, Marketing w gastronomii, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa.pl_PL
dc.referencesTurystyka kulinarna, 2013, (red. M. Derek), „Prace i Studia Geograficzne”, 52, Wydział Geografii i Studiów Regionalnych UW, Warszawa.pl_PL
dc.referencesWOJCIECHOWSKA A.,2014, Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka, Centrum Inicjatyw na rzecz Rozwoju „Regio”, Łódź.pl_PL
dc.referencesWŁODARCZYK B. (red.), 2011, Ruch turystyczny w Łodzi i województwie łódzkim w 2010 roku, ROTWŁ, ŁTN, IGMiT UŁ, Łódź.pl_PL
dc.referencesWŁODARCZYK B. (red.), 2012, Ruch turystyczny w Łodzi i województwie łódzkim w 2011 roku, ROTWŁ, IGMiT UŁ, Łódź.pl_PL
dc.disciplinegeografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzennapl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail
Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe
Poza zaznaczonymi wyjątkami, licencja tej pozycji opisana jest jako Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe