dc.contributor.author | Pietruszka, Izabela | |
dc.contributor.editor | Krakowiak, Beata | |
dc.contributor.editor | Stasiak, Andrzej | |
dc.date.accessioned | 2023-07-24T07:48:50Z | |
dc.date.available | 2023-07-24T07:48:50Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Pietruszka, I. (2015). Adaptacja wybranych łódzkich obiektów poprzemysłowych na potrzeby gastronomiczne. W: B. Krakowiak, A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu (s. 357–376). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego. | pl_PL |
dc.identifier.isbn | 978-83-61001-86-7 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/47589 | |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartof | Kultura i turystyka – wokół wspólnego stołu, red. B. Krakowiak, A. Stasiak, ROTWŁ, Łódź 2015; | |
dc.relation.ispartofseries | Kultura i Turystyka; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Adaptacja wybranych łódzkich obiektów poprzemysłowych na potrzeby gastronomiczne | pl_PL |
dc.type | Book chapter | pl_PL |
dc.page.number | 357–376 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Uniwersytet Łódzki | pl_PL |
dc.references | JASKULSKI M., 2012, Piwo, flaki garnuszkowe, petersburskie bliny i kawior astrachański, czyli z dziejów gastronomii łódzkiej do 1918 roku, Dom Wydawniczy Księży Młyn, Łódź. | pl_PL |
dc.references | KACZMAREK S., 2001, Rewitalizacja terenów poprzemysłowych. Nowy wymiar w rozwoju miast, Wyd. Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź. | pl_PL |
dc.references | KOZŁOWSKA A., 2015, Wydarzenia i aktywności gastronomiczne jako elementy turystyki kulinarnej w Łodzi, praca magisterska napisana w Instytucie Geografii Miast i Turyzmu Wydziału Nauk Geograficznych UŁ, Łódź. | pl_PL |
dc.references | KRONENBERG M., 2012, Wpływ zasobów dziedzictwa przemysłowego na atrakcyjność turystyczną miasta – przykład Łodzi, Wyd. Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź. | pl_PL |
dc.references | KRZYWIK-KAŹMIERCZYK J., 2014, Lorneta z meduzą, Dom Wydawniczy Księży Młyn, Łódź. | pl_PL |
dc.references | KUSIŃSKI J., BONISŁAWSKI R., JANIK M., 2009, Księga fabryk Łodzi, Wyd. Jacek Kusiński, Łódź. | pl_PL |
dc.references | LISZEWSKI S., 2010 (red.), Ruch turystyczny w Łodzi i województwie łódzkim w 2009 roku, ROTWŁ, ŁTN, IGMiT UŁ, Łódź. | pl_PL |
dc.references | MILEWSKA M., PRĄCZKO A., STASIAK A., 2010, Podstawy gastronomii, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | MOTERSKI F., 2011, Rewitalizacja obiektów poprzemysłowych, „Acta Universitatis Lodziensis. Folia Oeconomica”, 261, s. 319–338. | pl_PL |
dc.references | SALA J., 2011, Marketing w gastronomii, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Turystyka kulinarna, 2013, (red. M. Derek), „Prace i Studia Geograficzne”, 52, Wydział Geografii i Studiów Regionalnych UW, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | WOJCIECHOWSKA A.,2014, Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka, Centrum Inicjatyw na rzecz Rozwoju „Regio”, Łódź. | pl_PL |
dc.references | WŁODARCZYK B. (red.), 2011, Ruch turystyczny w Łodzi i województwie łódzkim w 2010 roku, ROTWŁ, ŁTN, IGMiT UŁ, Łódź. | pl_PL |
dc.references | WŁODARCZYK B. (red.), 2012, Ruch turystyczny w Łodzi i województwie łódzkim w 2011 roku, ROTWŁ, IGMiT UŁ, Łódź. | pl_PL |
dc.discipline | geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna | pl_PL |