Show simple item record

dc.contributor.authorAdamczewska, Barbara
dc.date.accessioned2021-05-04T08:37:51Z
dc.date.available2021-05-04T08:37:51Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.issn1506-6541
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/35337
dc.description.abstractSkansen Kurpiowski im. Adama Chętnika w Nowogrodzie obchodził w 2007 roku jubileusz 80-lecia powstania. W ramach obchodów jubileuszowych odbyła się konferencja Muzea na wolnym powietrzu a produkty regionalne, której celem było określenie miejsca muzeów na wolnym powietrzu w kreowaniu i promowaniu regionalnych i lokalnych produktów żywnościowych, stanowiących obok budownictwa, sztuki ludowej i obrzędowości, najważniejszy element polskiej kultury ludowej. Konferencja miała na celu nie tylko wymianę własnych doświadczeń poszczególnych skansenów, ale też wypracowanie konkretnych – praktycznych i teoretycznych rozwiązań, które mogłyby zostać wykorzystane w bieżącej działalności muzeów.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherInterdyscyplinarny Zespół Badania Wsi UŁ; Wyższa Szkoła Zawodowa Łódzkiej Korporacji Oświatowej w Łodzipl_PL
dc.relation.ispartofseriesZeszyty Wiejskie;13
dc.subjectskansenpl_PL
dc.subjectkurpiepl_PL
dc.subjectkonferencjapl_PL
dc.subjectNowogródpl_PL
dc.titleSprawozdanie z Ogólnopolskiej Jubileuszowej Konferencji Skansenowskiej Muzea na wolnym powietrzu a produkty regionalne. Nowogród 20-21 września 2007 rokupl_PL
dc.title.alternativeProceedings of the Jubilee Skansen Museum Conference on Open Museums and Regional Products, Nowogród, 20-21 September 2007pl_PL
dc.typeOtherpl_PL
dc.page.number310-313pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationMuzeum Rybołówstwa Morskiego w Świnoujściupl_PL
dc.disciplinenauki o kulturze i religiipl_PL


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record