dc.contributor.author | Bielec, Grzegorz | |
dc.contributor.author | Półtorak, Witold | |
dc.contributor.editor | Makowska-Iskierka, Marzena | |
dc.contributor.editor | Kowalczyk-Anioł, Joanna | |
dc.date.accessioned | 2017-10-18T17:26:59Z | |
dc.date.available | 2017-10-18T17:26:59Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.citation | Półtorak W., Bielec G., Podkarpacka kuchnia regionalna i jej znaczenie dla turystyki, [w:] Kowalczyk-Anioł J., Makowska-Iskierka M., (red.), Turystyka. Moda na sukces, Warsztaty z Geografii Turyzmu, tom 2, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2012, s. 67-80, doi: 10.18778/7525-713-7.05 | pl_PL |
dc.identifier.isbn | 978‐83‐7525‐713‐7 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/22975 | |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartof | Kowalczyk-Anioł J., Makowska-Iskierka M., (red.), Turystyka. Moda na sukces, Warsztaty z Geografii Turyzmu, tom 2, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2012.; | |
dc.rights | Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach 3.0 Polska | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/pl/ | * |
dc.title | Podkarpacka kuchnia regionalna i jej znaczenie dla turystyki | pl_PL |
dc.type | Article | pl_PL |
dc.rights.holder | © Copyright by Uniwersytet Łódzki – Wydawnictwo Uniwersytet Łódzkiego 2012 | pl_PL |
dc.page.number | 67-80 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Uniwersytet Rzeszowski | pl_PL |
dc.references | BATYK I. M., ESKTEROWICZ J., NAPIERAŁA M., MUSZKIETA R., ZUKOW W., 2010, Wybrane aspekty turystyki kulinarnej w odniesieniu do gospodarstw agroturystycznych Warmii i Mazur, [w:] R. Muszkieta (red.), Rehabilitation and tourism activity – key issues, University of Economics, Bydgoszcz. | pl_PL |
dc.references | GĄSIOROWSKI M., 2005, O produktach tradycyjnych i regionalnych. Możliwości a polskie realia, Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | KACZMAREK J., STASIAK A., WŁODARCZYK B., 2010, Produkt turystyczny. Pomysł, organizacja, zarządzanie, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | MIKA M., 2007, Formy turystyki poznawczej, [w:] W. Kurek (red.), Turystyka, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | MIKOS VON ROHRSCHEIDT A., 2008, Turystyka Kulturowa. Fenomen, potencjał, perspektywy, Wydawnictwo KMB Druk, Gniezno. | pl_PL |
dc.references | MILEWSKA M., PRĄCZKO A., STASIAK A., 2010, Podstawy gastronomii, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | MOKRAS‐GRABOWSKA J., 2009, Możliwości rozwoju turystyki kulturowej obszarów wiejskich w Polsce. Turystyka kulturowa, www.turystykakulturowa.org. | pl_PL |
dc.references | WIECZORKIEWICZ A., 2008, Apetyt turysty. O doświadczeniu świata w podróży, TAiWPN Universitas, Kraków. | pl_PL |
dc.references | www.minrol.gov.pl (10.05.2011). | pl_PL |
dc.identifier.doi | 10.18778/7525-713-7.05 | |