dc.contributor.author | Nawrocka, Elżbieta | |
dc.contributor.author | Oparka, Sylwia | |
dc.contributor.editor | Stasiak, Andrzej | |
dc.date.accessioned | 2023-04-20T05:56:50Z | |
dc.date.available | 2023-04-20T05:56:50Z | |
dc.date.issued | 2007 | |
dc.identifier.citation | Nawrocka, E., Oparka, S. (2007). Obsługa klienta hotelu. Turystyka i Hotelarstwo, 11, 33-47. | pl_PL |
dc.identifier.issn | 1644-8871 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/46776 | |
dc.description.abstract | The objective of the article is to identify the main elements and forms of servicing a hotel client in a proper way, from the perspective of contemporary market conditions.
The article presents components of servicing a client, divided into elements before the transaction, during the transaction and after it (tab. 1), as well as the main forms of a hotel client servicing.
In view of market changes a model of modern servicing a hotel client was suggested within which seven main elements were distinguished (7E model – engagement, ethics, effect, empathy, exterior and effectiveness). A lot of space is also devoted to a hotel client servicing standardization as the way towards achieving its high and stable level.
The article is summed by general conclusions. | pl_PL |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Wydawnictwo Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Łodzi | pl_PL |
dc.relation.ispartofseries | Turystyka i Hotelarstwo; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Obsługa klienta hotelu | pl_PL |
dc.title.alternative | Servicing a hotel client | pl_PL |
dc.type | Article | pl_PL |
dc.page.number | 33-47 | pl_PL |
dc.references | Apps R., 1996, Fachowa obsługa gości, Wyd. Polska Agencja Rozwoju Turystyki, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Błaszczak S., 2006, Kultura organizacyjna zorientowana na klienta, www.4results.pl | pl_PL |
dc.references | Bzdawka J., 2006, Insider: Cohesive Distribution Solutions: Myth or Reality?, www.hotelexecutive.com | pl_PL |
dc.references | Kempy D., 2001, Logistyczna obsługa klienta, PWE, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Leland K., Bailey K., 1999, Obsługa klienta, Wyd. RM, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Ławicki J.S., 2003, Partnering: nowa jakość w kontaktach z klientami, Wyd. Kurier-Press, Szczecin. | pl_PL |
dc.references | Martin W.B., 2006, Zarządzanie jakością obsługi w restauracjach i hotelach, Wyd. Oficyna Ekonomiczna, Kraków. | pl_PL |
dc.references | Nawrocka E., Oparka S., 2007, Standaryzacja usług hotelarskich, [w:] Burzyński T., Żemła M. (red.), Jakość usług turystycznych a ochrona praw konsumenta, Wyd. Górnośląska Wyższa Szkoła Handlowa, Katowice. | pl_PL |
dc.references | Oparka S., Nowicka T., 2006, Organizacja i technika pracy w hotelarstwie. Skrypt praktycznej nauki zawodu, Wyd. Maria, Nowa Ruda. | pl_PL |
dc.references | Otto J., 1999, Zadowolenia klienta, wartość dla klienta, Marketing i Rynek, 12. | pl_PL |
dc.references | Otto J., 2004, Marketing relacji. Koncepcja i stosowanie, Wyd. C.H. Beck, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Payne A., 1997, Marketing usług, PWE, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Rutkowski K. (red.), 2000, Logistyka dystrybucji, Wyd. Difin, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Styś A. (red.), 2003, Marketing usług, PWE, Warszawa. | pl_PL |
dc.relation.volume | 11 | pl_PL |
dc.discipline | geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna | pl_PL |