dc.contributor.author | Jaremen, Daria | |
dc.date.accessioned | 2019-05-14T16:03:43Z | |
dc.date.available | 2019-05-14T16:03:43Z | |
dc.date.issued | 2001 | |
dc.identifier.issn | 0867-5856 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/28229 | |
dc.description.abstract | For contemporary hotels quality is becoming one of the most important factors strengthening their position on the highly competitive market and leading to economic success. The author attempts to define the internal and external determinants of the development of the hotel industry, as well as the factors which increase and decrease the quality of service in Lower Silesian hotels. She also presents a study of the quality of service in these hotels and discusses the methods applied. | pl_PL |
dc.description.abstract | Dla współczesnych zakładów hotelarskich jakość staje się jednym z najważniejszych czynników sukcesu ekonomicznego oraz umacniania pozycji na wysoce konkurencyjnym rynku. W artykule podjęto próbę rozpoznania wewnętrznych i zewnętrznych uwarunkowań rozwoju branży hotelarskiej oraz czynników sprzyjających i nie sprzyjających poprawie i podnoszeniu usług oferowanych przez dolnośląskie hotele. Zaprezentowano także wyniki pomiaru poziomu jakości usług świadczonych w tychże obiektach i ustalono, jakie rozwiązania w zakresie doskonalenia jakości znajdują zastosowanie w hotelarstwie dolnośląskim. | pl_PL |
dc.language.iso | en | pl_PL |
dc.publisher | Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartofseries | Turyzm/Tourism;2 | |
dc.subject | hotel industry | pl_PL |
dc.subject | quality | pl_PL |
dc.subject | total quality management (TQM) | pl_PL |
dc.subject | SERVQUAL | pl_PL |
dc.subject | hotelarstwo | pl_PL |
dc.subject | jakość | pl_PL |
dc.subject | zarządzanie przez jakość | pl_PL |
dc.title | Determinants of the Quality of hotel Services in Lowersilesian Hotels and Methods for Developing Quality | pl_PL |
dc.title.alternative | Determinanty i sposoby kształtowania jakości usługi hotelarskiej w hotelach województwa dolnośląskiego | pl_PL |
dc.type | Article | pl_PL |
dc.page.number | 43-59 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Katedra Marketingu i Zarządzania Gospodarką Turystyczną Wydział Gospodarki Regionalnej i Turystyki Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu, Jelenia Góra | pl_PL |
dc.references | Heung V. C. S., Wong M. Y., 1997, Hotel Service quality in Hong Kong. A study of tourists expectations. ..Journal of Vacation Marketing”, no 3, p. 264-271. | pl_PL |
dc.references | Saleh F.. Ryan F. C., 1992, Conviviality - a source of satissfaction for hotels guests? An application of the SERVQUAL model, [wl: P. Jonhson. B. Thomas (red.), Choice and Demand in Tourism. Mansell, London, p. 86-98. | pl_PL |
dc.references | The ISO survey of ISO 9000 and ISO 14000 certificates. 2000, ISO, Genewa. p. 6. | pl_PL |
dc.references | Zeithaml V. A.. Parasuraman A.. Berry L. L., 1990, Delivering quality service. Balancing consumer perceptions and expectations, The Free Press, New York, p. 175-186. | pl_PL |
dc.relation.volume | 11 | pl_PL |