dc.contributor.author | Gheribi, Edyta | |
dc.contributor.author | Majda, Aleksandra | |
dc.date.accessioned | 2015-06-30T16:01:44Z | |
dc.date.available | 2015-06-30T16:01:44Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.issn | 0208-6018 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/10348 | |
dc.description.abstract | The development of gastronomy enterprises is important because in today's world food and
beverage companies play an important role in satisfying the changing nutritional needs of consumers.
The development of the food service market undoubtedly is related to the social and economic
changes taking place in recent years in our country. Once the industrial economy has turned into
knowledge-based economy there are not only material assets but also intellectual resources that
decide whether a company is able to earn and maintain competitive advantages or not. | pl_PL |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartofseries | Acta Universitatis Lodziensis, Folia Oeconomica;287 | |
dc.subject | food market | pl_PL |
dc.subject | management | pl_PL |
dc.subject | restaurants | pl_PL |
dc.subject | catering | pl_PL |
dc.subject | rynek gastronomiczny | pl_PL |
dc.subject | zarządzanie | pl_PL |
dc.subject | restauracje | pl_PL |
dc.title | Czynniki rozwoju przedsiębiorstw na rynku usług gastronomicznych w Polsce | pl_PL |
dc.title.alternative | Background for the Development of Gastronomy Enterprises in Knowledge-Based Economy | pl_PL |
dc.type | Article | pl_PL |
dc.page.number | [195]-205 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Uniwersytet Łódzki, Wydział Zarządzania, Katedra Zarządzania Przedsiębiorstwem | pl_PL |
dc.references | Bugarski B. (2007), Many Happy Return, „Restaurant Hospitality”, http://restaurant-hospitality. com/observer/rh_imp_16680 | pl_PL |
dc.references | Churchil N., Lewis V. (1983), The Five Stages of Small Business Growth, Harvard Business Review | pl_PL |
dc.references | Głuszek E. (2004), Zarządzanie zasobami niematerialnymi przedsiębiorstwa, Wyd. AE, Wrocław | pl_PL |
dc.references | Goltz J. (2012), Why Small Businesses Fail to Grow, The New York Times 3.12.2012 http://boss.blogs.nytimes.com/2012/04/10/why-small-businesses-fail-to-grow/ | pl_PL |
dc.references | Huff A.S., Floyd S.W., Sherman H.D., Terjesen S. (2011), Zarządzanie strategiczne, Wydawnictwo JAK, Warszawa | pl_PL |
dc.references | Johns N., Pine R. (2002), Consumer Behaviour in The Food Services Industry: A Review, „Hospitality Management”, No. 21/2/2002 | pl_PL |
dc.references | Kim S.Y., Jung T.S., Suh E.H., Hwang H.S. (2006), Customer Segmentation and Strategy Development Based on Customer Lifetime Value. A Case Study, „Expert Systems with Applications”, No. 31 | pl_PL |
dc.references | Knowles T. (2001), Zarządzanie hotelarstwem i gastronomią, PWE, Warszawa | pl_PL |
dc.references | Kolarz F. (2005), Rola wiedzy w strategii wzrostu firmy, [w:] B. Godziszewski, M. Haffer, M. J. Stankiewicz, Wiedza jako czynnik międzynarodowej konkurencyjności w gospodarce, Towarzystwo Naukowe Organizacji Kierownictwa – Dom Organizatora, Toruń | pl_PL |
dc.references | Kowrygo B. (2000), Studium wpływu gospodarki rynkowej na sferę żywności i żywienia w Polsce, Wydawnictwo SGGW, Warszawa | pl_PL |
dc.references | Krajewski K. (2009), Funkcjonowanie MSP w warunkach gospodarki rynkowej i ich możliwości rozwojowe, http:// www.medianet.pl | pl_PL |
dc.references | Lichtarski J., Karaś M. (2003), Pojmowanie przedsiębiorczości i warunkujące ją czynniki, [w:] K. Jaremczuk (red.), Uwarunkowania rozwoju przedsiębiorczości – szanse i zagrożenia, Wydawnictwo PWSZ, Tarnobrzeg | pl_PL |
dc.references | Kwiatkowska E. (2007), Trudna decyzja, „Przegląd Gastronomiczny”, nr 10 | pl_PL |
dc.references | Łuczka T. (2001), Kapitał obcy w małym i średnim przedsiębiorstwie. Wybrane aspekty mikro – i makroekonomiczne, PWN, Poznań | pl_PL |
dc.references | Masłowski A. (2001), Rynek usług gastronomicznych uwarunkowania i kierunki rozwoju, IRWiK, Warszawa | pl_PL |
dc.references | Piasecki B. (red.) (1999), Ekonomika i zarządzanie małą firmą, PWN, Warszawa–Łódź | pl_PL |
dc.references | Pugh S.D., Dietz J., Wiley J.W., Brooks S.M. (2002), Driving Services Effectiveness trough Employee-Customer Linkages, „Academy of Management Executive”, No 16 | pl_PL |
dc.references | Rokita J. (2002), Organizacja ucząca się, Wydawnictwo AE, Katowice | pl_PL |
dc.references | Sudoł S. (2006), Przedsiębiorstwo. Podstawy nauki o przedsiębiorstwie. Zarządzanie przedsiębiorstwem, PWE, Warszawa | pl_PL |
dc.references | Wiatrak A. P. (2005), Wiedza i kapitał intelektualny jako źródło nierówności gospodarczych i społecznych, [w:] M. G. Woźniak (red.), Nierówności społeczne a wzrost gospodarczy. Kapitał ludzki i intelektualny, cz. II, z. 7, Wydawnictwo MITEL, Uniwersytet Rzeszowski, Rzeszów | pl_PL |
dc.references | Żurek J. (2003), Ekonomika i kierowanie rozwojem przedsiębiorstwa, Fundacja Rozwoju UG, Gdańsk | pl_PL |