Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorBernacka-Baranowa, Janina
dc.contributor.authorKołatek, Nina
dc.date.accessioned2015-03-10T14:07:06Z
dc.date.available2015-03-10T14:07:06Z
dc.date.issued1983
dc.identifier.issn0208-6018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/7208
dc.description.abstractThe article begins with a short description of nourishment norms and trends in real food consumption in Poland followed by definition of demand for food in the food zone of Łódź administrative province baing besed on nourishment norm D and average national consumption level. The performed food balance being a comparison between raw agricultural production and demand for food revealed that in the late seventies this zone was able to ensure the consumption of staple foodstuffs for the entire population inhabiting this area both at the level of nourishment norm D and at the average national level: to meet also oth er needs such as export, reproduction etc. Moreover, it accumulated surpluses of grain, meat, potatoes, and sugar beets. On the other hand, production of eggs and milk was insufficient within this zone.pl_PL
dc.description.sponsorshipZadanie pt. „Digitalizacja i udostępnienie w Cyfrowym Repozytorium Uniwersytetu Łódzkiego kolekcji czasopism naukowych wydawanych przez Uniwersytet Łódzki” nr 885/P-DUN/2014 zostało dofinansowane ze środków MNiSW w ramach działalności upowszechniającej naukę.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherUniwersytet Łódzkipl_PL
dc.relation.ispartofseriesActa Universitatis Lodziensis. Folia Oeconomica;28
dc.titleZapotrzebowanie na żywność oraz bilans żywnościowy w strefie żywicielskiej woj. miejskiego łódzkiegopl_PL
dc.title.alternativeFood Demand and Food Balance in Food Zone of Łódź Urban Administrative Provincepl_PL
dc.typeArticlepl_PL
dc.page.number103-114pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationUniwersytet Łódzki, Instytut Polityki Regionalnej, Zakład Gospodarki Przestrzennejpl_PL
dc.referencesBadania nad wzorcami konsumpcji, Wrocław 1977.pl_PL
dc.referencesBernacka-Baranowa J., Kołatek N., Zapotrzebowanie na żywność i bilans żywnościowy, [w:] Strefa żywicielską województwa miejskiego łódzkiego, cz. 1, Łódź 1978 (maszynopis w Instytucje Polityki Regionalnej UŁ).pl_PL
dc.referencesDietl J., Gregor B., Produkcyjna i konsumpcyjna obsługa wsi jako czynnik aktywizacji społeczno-ekonomicznej, Łódź 1974 (maszynopis powielony w Instytucie Obrotu Towarowego UŁ).pl_PL
dc.referencesFAO Production Yearbook, voJ. 32, Roma 1979.pl_PL
dc.referencesLudność według płci, wieku, województw, miast i gmin w 1976 r. GUS, Warszawa 1978.pl_PL
dc.referencesPrognoza ludności w 1990 r. Tabulogramy GUS, Warszawa 1978.pl_PL
dc.referencesRocznik statystyczny województw 1977, GUS, Warszawa 1977.pl_PL
dc.referencesRocznik statystyczny rolnictwa i gospodarki żywnościowej 1978, GUS, Warszawa 1978.pl_PL
dc.referencesSpożycie i gospodarka żywnościowa, Warszawa 1975.pl_PL
dc.referencesSzczygieł A., Siczkówna J., Nowicka L., Normy wyżywieniowe dla osiemnastu grup ludności, Warszawa 1970.pl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord