dc.contributor.author | Iwińska, Krystyna | |
dc.date.accessioned | 2019-03-11T15:10:10Z | |
dc.date.available | 2019-03-11T15:10:10Z | |
dc.date.issued | 1974 | |
dc.identifier.other | RPS2038 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/27046 | |
dc.description.abstract | Celem pracy jest próba określenia warunków zastosowania warunków postępu techniczno-organizacyjnego w gastronomii oraz wskazanie
kierunków jego rozwoju. W pracy przedstawiono gastronomię na tle handlu oraz pozostałych dziedzin gospodarki narodowej. Ujęcie takie pozwala na wykazanie jej odrębności z punktu widzenia celu badań. Podstawę źródłową pracy stanowią dane pierwotne uzyskane z różnych przedsiębiorstw gastronomicznych oraz materiały wtórne pochodzące z publikowanych źródeł statystyki masowej a także literatury krajowej i zagranicznej. | pl_PL |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.subject | gastronomia | pl_PL |
dc.subject | postęp techniczno-organizacyjny | pl_PL |
dc.subject | gospodarka socjalistyczna | pl_PL |
dc.subject | gospodarka narodowa | pl_PL |
dc.title | Warunki wprowadzenia postępu techniczno-organizacyjnego w gastronomii | pl_PL |
dc.type | PhD/Doctoral Dissertation | pl_PL |
dc.page.number | 434 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Uniwersytet Łódzki, Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny, Instytut Obrotu Towarowego | pl_PL |
dc.dissertation.director | Dietl, Jerzy | |
dc.date.defence | 1974 | |