Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorIwińska, Krystyna
dc.date.accessioned2019-03-11T15:10:10Z
dc.date.available2019-03-11T15:10:10Z
dc.date.issued1974
dc.identifier.otherRPS2038
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/27046
dc.description.abstractCelem pracy jest próba określenia warunków zastosowania warunków postępu techniczno-organizacyjnego w gastronomii oraz wskazanie kierunków jego rozwoju. W pracy przedstawiono gastronomię na tle handlu oraz pozostałych dziedzin gospodarki narodowej. Ujęcie takie pozwala na wykazanie jej odrębności z punktu widzenia celu badań. Podstawę źródłową pracy stanowią dane pierwotne uzyskane z różnych przedsiębiorstw gastronomicznych oraz materiały wtórne pochodzące z publikowanych źródeł statystyki masowej a także literatury krajowej i zagranicznej.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.subjectgastronomiapl_PL
dc.subjectpostęp techniczno-organizacyjnypl_PL
dc.subjectgospodarka socjalistycznapl_PL
dc.subjectgospodarka narodowapl_PL
dc.titleWarunki wprowadzenia postępu techniczno-organizacyjnego w gastronomiipl_PL
dc.typePhD/Doctoral Dissertationpl_PL
dc.page.number434pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationUniwersytet Łódzki, Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny, Instytut Obrotu Towarowegopl_PL
dc.dissertation.directorDietl, Jerzy
dc.date.defence1974


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord