dc.contributor.author | Ciaccio, Candida | |
dc.date.accessioned | 2017-12-27T17:00:39Z | |
dc.date.available | 2017-12-27T17:00:39Z | |
dc.date.issued | 1988 | |
dc.identifier.issn | 0860-1119 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/23758 | |
dc.description.abstract | Treść artykułu podzielona jest na 4 części, w których autorka omawia kolejno:
— specyfikę turyzmu w autonomicznym regionie wyspiarskich Włoch,
— sycylijski model turystyki,
— sardyński model turystyki,
— doświadczenia regionów wyspiarskich w turystyce.
Sycylia i Sardynia — mimo położenia na trasie wielkich, śródziemnomorskich
potoków turystycznych — pozostają ciągle na uboczu. Głównymi powodami są: dość
trudna dostępność, wygórowane ceny, polityka faworyzująca turystykę luksusową etc. | pl_PL |
dc.language.iso | fr | pl_PL |
dc.publisher | Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartofseries | Acta Universitatis Lodziensis. Turyzm;4 | |
dc.title | Insularité et tourisme; les cas de la Sicile et de la Sardaigne | pl_PL |
dc.title.alternative | Charakter wyspiarski turystyki: przykład Sycylii i Sardynii | pl_PL |
dc.type | Article | pl_PL |
dc.rights.holder | Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego | pl_PL |
dc.page.number | [19] - 37 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Università degli Studi di Palermo | pl_PL |