Książki/Rozdziały | Books/Chapters: Recent submissions
Now showing items 1-20 of 67
- 
Załączniki do ćwiczeń (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Pytania pomocnicze do powtórki materiału (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Przewodnik do ćwiczeń z fizjologii roślin (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)Przewodnik do ćwiczeń z fizjologii roślin jest skierowany głównie do studentów studiów licencjackich na kierunkach biologia, ochrona środowiska i biotechnologia. Może być przydatny również dla studentów innych kierunków ...
- 
Aktywność biologiczna regulatorów wzrostu roślin (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Oddychanie (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Reakcja Hilla (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Barwniki asymilacyjne i ich właściwości (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Daleki transport wody, transpiracja (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Przepuszczalność błon plazmatycznych (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Komórka roślinna jako układ osmotyczny (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Mineralne odżywianie roślin (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Skład chemiczny roślin. Wykrywanie składników mineralnych w roślinach (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Przedmowa (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Właściwości gleb (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Analiza jakościowa i ilościowa wybranych metabolitów wtórnych w roślinnych surowcach leczniczych (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Metabolity wtórne o znaczeniu prozdrowotnym. Antrazwiązki liści i kultur in vitro aloesu (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Indukcja tkanki kalusowej i pędów przybyszowych w kulturze in vitro fiołka afrykańskiego (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Zawartość kwasu askorbinowego (witaminy c) w warzywach i owocach (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Całkowita zdolność antyoksydacyjna produktów spożywczych pochodzenia roślinnego (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
- 
Metabolizm azotowy roślin. Oznaczanie aktywności reduktazy azotanowej (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2020-10-26)
